Feide nominert til Digitaliseringsprisen!

12.05.2023 14:29

Feides skjemaløsning for tilgjengelighetserklæring er én av 24 kandidater som er nominert til Digitaliseringsdirektoratets egen Digitaliseringspris.

Hva er underlag for tilgjengelighetserklæring?

Underlag for tilgjengelighetserklæring gjør det enklere å vurdere hvor tilgjengelig en tjeneste er.

Tjenesteleverandører fyller ut et skjema i Feides kundeportal hvor de vurderer tjenestene sine opp mot kravene om tilgjengelighet og universell utforming.

Vertsorganisasjoner henter deretter ut denne informasjonen og kan bruke det som utgangspunkt i sin tilgjengelighetserklæring som leveres til uutilsynet.

På denne måten slipper hver enkelt virksomhet i kunnskapssektoren å kontakte hver enkelt leverandør for å få informasjon om en tjeneste, slik at de kan fylle ut en tilgjengelighetserklæring. I tillegg slipper tjenesteleverandører å svare på de samme spørsmålene om og om igjen.

Fakta om løsningen

  • 300 tjenester har fylt ut informasjon om hvor tilgjengelige de er.
  • Dette har erstattet 15 100 to-veis-dialoger mellom leverandører og virksomheter
  • Hvis vi regner med at hver forespørsel tar 1 arbeidstime, har vi med løsningen spart inn 15 100 arbeidstimer, eller cirka 10 årsverk.

Les mer om underlag for tilgjengelighetserklæring her

Om Digitaliseringsprisen

Prisen har som mål å få offentlig forvaltning til å utnytte mulighetene som digitalisering gir for å lage gode tjenester. Kriteriene som legges til grunn for å vinne prisen, er blant annet å bidra til å realisere regjeringens digitaliseringsstrategi og at løsningen skal bidra til en enklere digital hverdag.

Vinneren blir stemt frem av deltakerne på Digitaliseringskonferansen i Oslo 31. mai. Vi ønsker de andre nominerte lykke til!

Les mer om digitaliseringsprisen og andre nominerte